Om oss

Välkommen till Ale Trädgård! Med tillhörande dotterbolag Lerum Trädgård och Kungälv Trädgård utför vi trädgårdsarbeten i privata och offentliga utemiljöer i Göteborg med kranskommuner. Vi står för personlig service och hög kvalitet. All personal har utbildning inom trädgård.
Nedan kan du lära känna oss lite bättre.

Annika
Annika har grundat Ale Trädgård och är utbildad trädgårdsingenjör på SLU, Alnarp. Hennes favoritväxt är Cevcidiphyllum japonicum, katsura. Hon får inspiration från gamla villaträdgårdar och besöker gärna Norrvikens Trädgårdar. Hon älskar att gräva och att klättra i träd.  


Linda

Linda har gått utbildningen Trädgård skötsel och anläggning på Studium, Göteborg. Absoluta favoritväxten är magnolia och inspiration hittar hon i andras trädgårdar, i trädgårdsprogram och via internet. Hon besöker gärna Göteborgs botaniska trädgård och Trädgårdsföreningen. Linda gillar det mesta, beskär gärna fruktträd och planterar nytt.


Alexandra

Alexandra har gått trädgårdsmästarutbildningen på Akademi Båstad. Bland det stora urvalet av växter är narcisser, Narcissus pseudonarcissus, en av favoriterna.
Inspiration hämtas från naturens egna skiftningar men även från både privata och offentliga trädgårdar. Alexandra tycker det är kul att beskära buskar och träd.

Jessica
Jessica är utbildad vid Hermods trädgårdsmästarutbildning. Hon älskar barrträd och favoriten är Japansk ädelcypress. Just japan är en stor inspiration när det gäller trädgårdskonst och där finner hon mycket inspiration. Jessica älskar att beskära fruktträd men också att klippa häckar!


Camilla

Camilla är utbildad anläggningsförare med inriktning på grävmaskin. Hennes favorit är ett härligt gammalt bokträd, men också en välklippt gräsmatta. Hon hämtar inspiration från naturen och olika forum på nätet. Det hon gillar mest med jobbet är att skapa rum, gräva fram en stenhäll och bygga kullar och diken.


Josefine

Josefine är utbildad trädgårdsmästare via Gunnebo. Hennes favorit är alla ätbara växter och hon finner inspiration i att utbyta ideér med andra, resa och måla. Inom trädgård är hon just nu väldigt intresserad av James Hitchmough och Nigel Dunnetts sätt att utveckla naturlika ängsplanteringar, även kallat måleriska ängar. Hennes favoritmoment är att gräva, beskära och slå med lie.


Emma
Emma har studerat på Hermods trädgårdsmästarutbildning, med inriktning på Arbetsledning. Hennes favoritväxt är blåklint och hon får inspiration av naturen och andras trädgårdar. Hennes favoritmoment i arbetet är när man ser förändringar. Det kan vara allt från att skapa något nytt till något så enkelt som att kantskära!