Om oss

Välkommen till Ale Trädgård! Med tillhörande dotterbolag Lerum Trädgård och Kungälv Trädgård utför vi trädgårdsarbeten i privata och offentliga utemiljöer i Göteborg med kranskommuner. Vi står för personlig service och hög kvalitet. All personal har utbildning inom trädgård.
Nedan kan du lära känna oss lite bättre.

 

Annika har grundat Ale Trädgård och är utbildad trädgårdsingenjör på SLU, Alnarp. Hennes favoritväxt är Cevcidiphyllum japonicum, katsura. Hon får inspiration från gamla villaträdgårdar och besöker gärna Norrvikens Trädgårdar. Hon älskar att gräva och att klättra i träd. 

Linda har gått utbildningen Trädgård skötsel och anläggning på Studium, Göteborg. Absoluta favoritväxten är magnolia och inspiration hittar hon i andras trädgårdar, i trädgårdsprogram och via internet. Hon besöker gärna Göteborgs botaniska trädgård och Trädgårdsföreningen. Linda gillar det mesta, beskär gärna fruktträd och planterar nytt.

Ebba har läst utbildningen Trädgård anläggning, skötsel, odling, Jönköping. Favoritväxten är Echinacea purpurea, röd solhatt.  Hon inspireras gärna på Capellagården och i Göteborgs botaniska trädgård. Ebba gillar att beskära fruktträd och att slå med lie.

Jenny har läst tre år på Naturbruksgymnasiet i Munkagård med inriktning trädgård, Varberg. Hennes favoritväxter är jättevallmo och jätteverbena. Inspiration hämtar hon från naturen och när hon besöker bekantas mysiga trädgårdar. Jenny tycker att häckklippning är väldigt kul och utvecklande. 

Sofia har gått utbildningen Trädgård skötsel och anläggning på Studium i Göteborg. Hennes favoritväxt är blomsterfunkia och inspiration hämtar hon från loppisprylar som kan användas på nytt sätt i trädgården, trädgårdsprogram och från tidningar. Sofia gillar att röja och gallra i trädgårdar och att göra ”makeovers”.

Niklas har gått utbildningen Trädgård skötsel och anläggning på Studium i Göteborg. Hans favoritväxt är tall, Pinus sylvestris. Inspiration får han från att uppleva nya platser, helst platser som han vandrat till själv. Niklas gillar beskärning och att klättra i träd.